Гигантът в сигурните онлайн плащания „Пей Пал“ разреши използването на криптовалута през платформата си, пише Би Би Си. Клиентите ще могат да купуват и продават биткойни и други криптовалути, използвайки официалните си профили.

След това виртуалните пари ще могат да се използват за купуване на стока от 26-те милиона потребители, които използват „Пей Пал“.

Останалите криптовалути, които ще могат да се използват са етериум, лайткойн и биткойн кеш, като всички валути ще се съхраняват директно в дигиталния портфейл на потребителите.

„Опитваме се да увеличим разбирането у нашите потребители, които да приемат по-добре криптовалутата. Като част от решението ни, всички потребители ще получат образователни материали, които ще им помогнат да разберат екосистемата на криптовалутата“, пише в официалното съобщение на „Пей Пал“.

Компанията навлиза в пазара с криптовалута доста след други подобни фирми – от „Скуеъркеш“ и „Револют“ отдавна предлагат криптовалута за продан. „Пей Пал“, обаче, има най-голям брой потребители в световен мащаб.

При използването на криптовалутата, приложението на „Пей Пал“ ще я конвертира автоматично в съответната национална валута така, че до получателя на плащането да достига същата сума, но в реални средства.