В новия епизод на “Бригада Нов дом” този четвъртък от 21 ч. едно смело 14-годишно момче на име Димитър ще покани в малкото жилище, в което живее с майка си и болната си баба, да влязат Мария Силвестър и Влади Караджов, за да “направят те и неговия дом уютен”.

До този момент тримата герои в епизода (Димитър, майка му Мариана и неговата баба Еми) живеят в един хол, който служи едновременно за спалня, кухня, баня и коридор.

Един ден момчето вижда, че бригадата ремонтира друго жилище в блока, в който живее, и решава да напише писмо до “Бригада Нов дом”. Когато Мария и Караджов звънят на вратата им, изненадата и радостта на тримата е огромна.

“Това е най-малкото жилище, в което сме влизали, а малките обекти крият много изненади”, казва бригадир Караджов, прекрачвайки прага на дома им.

Митко е “мъжът в семейството” и въпреки че е най-малък, той се грижи за своята баба още от 9-годишен, когато тя е диагностицирана с онкологично заболяване. Той е и голям помощник на майка си, а въпреки трудностите, теснотията и тежкото състояние на малкия апартамент, тримата успяват да бъдат усмихнати, мили и много скромни.

Митко споделя, че мечтае най-силно за щастието на майка си и баба си, а те пък споделят, че мечтата им е той да има самостоятелна стая.

Този четвъртък към екипа на Мария и майсторите мощно и звездно ще се включи популярното хип-хоп дуо Pavell & Venci Venc’. Те са любими изпълнители не само на Митко, но и на баба му. От своя страна двамата ще припознаят в историята на Митко, тази на семействата, в които те самите са отраснали и са отгледани само от жени.

Силно мотивирани да помогнат, двамата се възхищават на смелостта на момчето и ще докажат, че са добър тандем не само в музиката, но и в ремонта, като се справят чудесно с мечето и четката, с ударната бормашина и в сглобяването на мебели. С искрените си усмивки и отношение, двамата ще спечелят сърцата и на цялата бригада, която в този епизод ще се самонарече не бригада, а "банда" в тяхна чест.

“Това е едно от най-смислените неща, които можем да направим”, споделят гост-звездите.

Ексклузивно съдържание от “Бригада Нов дом” може да откриете и на страницата на предаването.

 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!