Компания иска да построи първия хотел в орбита около Земята, като целта е той заработи на пълни обороти през 2025 г. “Фондация Гейтуей” цели да може да приема по 100 космически туристи на седмица на бъдещата “Космическа станция Фон Браун”.

Дизайнът на станцията е вдъхновен от работата на противоречивия ракетен инженер Вернер фон Браун. Той е разработвал ракети за Третия Райх по време на Втората световна война, но по-късно става директор на летателния център “Маршал” на НАСА.

Тим Алатор, който е главен дизайнер на проекта, е вдъхновен от чертежи на Фон Браун от 1950 г. Космическият хотел ще бъде във формата на голямо колело с диаметър 190 м., което бавно ще се върти, за да създава изкуствена гравитация. Тя ще бъде по-близо до лунната гравитация, което ще даде приятно усещане на хората, но няма да позволява на предметите да се разлетят из стаите.

Общо 24 херметизирани отделения ще са закачени за конструкцията. Те ще служат за хотелски стаи и общи помещения, като ресторанти и зали за развлечение. Част от тях ще бъда използвани от екипа на космическата станция.

Използвайки технологията на МКС, на “Космическа станция Фон Браун” ще могат да живеят около 400 души.

“В някакъв момент разходка в Космоса ще бъде още един вариант за ваканцията ви, подобно на круиз или посещение на “Дисниленд”, коментират от компанията.