Авторката на най-известния комикс за любовта "Love is..." рисува първата си картинка върху салфетка. Вдъхновена от срещата с бъдещия си съпруг, новозеландската художничка Ким Гроув прави станалите известни по цял свят персонажи - влюбени момиче и момче, почти на шега.  

За пръв път тя вижда Роберто Касали в Лос Анджелис, но е твърде срамежлива, за да се запознае с него. Започва да рисува картинки с влюбената двойка. Под всяка рисунка има надпис "Love is...", а всяка салфетка тя изпраща на Роберто.

Бъдещият й съпруг е силно впечатлен от тях и иска да се запознае с авторката им. Не след дълго двамата се влюбват. Отношенията им стават основата на всички последвали картинки с персонажите.  

Снимка: en.wikipedia.org

На 5 януари 1970 година във вестник Los Angeles Times са публикувани някои от илюстрациите на Ким. Хората толкова ги харесват, че скоро цяла Америка започва да говори за тях.  

Впоследствие очарователните картинки са отпечатани върху календари, картички, магнити, тениски, карти за игра и други предмети. Появяват се книги и комикси с тях. 

Когато Роберто предлага брак на Ким, тя има само едно условие към него: "Каквото и да правиш, не умирай преди мен!"

За съжаление, точно това се случва. 

Снимка: loveiscartoon.com

След смъртта на съпруга си художничката никога повече не продължава серията с влюбената двойка. 

Кой ги рисува след това и как те се превръщат без разрешение в картинки за дъвки - четете в Ladyzone.bg.