Салонът на топ шефовете, организиран в Гран пале в Париж, предлага на обикновените хора да се докоснат до кулинарното изкуство на 17 от най-добрите майстори готвачи в града.

По време на салона се предлагат висша кухня и продуктите на най-добрите френски производители.

Сред 17-те топ готвачи има и двама японци, англичанин, колумбиец, бразилец и кореец.

Те са се съгласили да готвят пред и за стотици хора, които иначе никога не биха могли да си позволят вечеря в техните кулинарни палати.

Порциите са малки и струват от 5 до 12 евро, но всяка носи подписа и стила на висш майстор.

38% от чуждестранните туристи идват в Париж заради гастрономията, а 72 са топготвачите в града са оценени със звезди в най-престижните кулинарни каталози.