Президентът на студиото "Марвел" Кевин Файги заяви, че "Отмъстителите: Краят" ще е последният филм от Киновселената на Марвел и че всичко след това ще е нов старт, предаде Асошиейтед прес.

Филмът ще се появи по екраните в САЩ на 26 април, като премиерните прожекции започват предишната вечер.

Кевин Файги отклони възможността да обсъди какво ще дойде след "Отмъстителите: Краят" или по-скоро след планираното за юли излизане на филма "Спайдърмен: Далеч от дома" по екраните.

По думите му събитията, свързани с "Отмъстителите: Краят", ще определят бъдещото на филмите на "Марвел" през следващите години.

Лентата провокира небивал интерес у феновете и превърна обратното броене до премиерната дата в един от най-вълнуващите периоди за всички ценители на филмите за супергерои. Оценка за еуфорията на феновете са рекордните резултати от предварителната продажба на билети в България.

На 5 април стартира предпродажбата на билети, която включва предпремиерата на 25 април, филмовите маратони и премиерната седмица. Към днешна дата „Отмъстителите: Краят” е абсолютен рекордьор по най-голям брой закупени билети при предварителни продажби.

Той изпреварва филмови гиганти като епизода от най-обичаната филмова сага „Междузвездни войни: Силата се пробужда” с над 12% и дори своя не по-малко велик предшественик „Отмъстителите: Война без край” – с над 360% ръст при продадените билети.