Спасяването на дошло от България куче чихуахуа с участието на екшън звездата Жан-Клод ван Дам насочи вниманието към една най-старите породи кучета, разпространени в Америка. Те са и национален символ на Мексико и са любимци на много известни личности.

Една от най-красивите жени в света е имала куче точно от тази порода - Мерилин Монро дълго време се е наслаждавала на компанията на своя дребен лаещ приятел. И ако неговото име се е загубило някъде във времето, то други домашни любимци от породата са станали наистина известни. Също като стопаните си.

Тинкърбел (Камбанка) и Бамби са само две от кучетата чихуахуа на Парис Хилтън. Парис всъщност е една от най-известните собственички на животни от породата. Причината е, че тя често ги взима със себе си на различни събития. Известната наследница има повече от 7 кучета от породата. 

Вида Блу е само едно от многото кучета на Деми Мур. Оказа се, че то е едно от най-обгрижваните чихуахуа, когато през 2015 година стана ясно, че актрисата го води два пъти седмично на акупунктура, а за процедурите плаща по над 700 долара.

Локи е кученцето, с което Мики Рурк се раздели преди няколко години. Актьорът бил толкова привързан към домашния си любимец, че почете паметта му на церемонията по раздаване на Оскарите през 2009 г. Той носеше верижка на врата си със снимка на Локи. Тогава той сподели, че е бил приготвил дори специален смокинг и папийонка за Локи, преди фаталния му край.

Снимка: Getty Images

Жан-Клод Ван Дам съвсем скоро спаси българско кученце от породата, което попадна по странни обстоятелства в Норвегия и го грозеше евтаназия. Малката Рая ще се върне в България и няма да бъде умъртвено в Норвегия, съобщи в предаването „Тази сутрин“ Явор Гечев от „Четири лапи“.

Кой още от известните има чихуахуа и как се грижат за тях - четете в ladyzone.bg