На света има хиляди наистина слаби филми, но само един си е заслужил титлата на най-лошия филм на всички времена, защото именно слабостите му са най-голямата му сила. Филмът “Стаята” от 2003 г. има стотици хиляди верни фенове, които намират романтичната драма за едно от най-забавните неща, които са гледали.

През 2016 г. в Канада е създаден документален филм, наречен “Стая, пълна с лъжици”, който разказва историята на заснемането на филма и на режисьора му (също така и сценарист и актьор в главната роля) Томи Уисо. Уисо заведе дело срещу създателите, което в крайна сметка загуби и съдът му нареди да плати не само разноските по процеса, но и парите, които създателите на филма щяха да спечелят, ако го бяха разпространявали.

Снимка: Getty Images

Канадският съд заключи, че авторите на “Стая, пълна с лъжици” не са нарушили никакви авторски права и не са навлезли в личното пространство на режисьора. Също така по мнението на съда Томи Уисо не е желаел филма да излезе на бял свят, за да спечели повече пари от игралния филм “Катастрофалният артист”, който също разказва за заснемането на “Стаята”, а ролята на Томи Уисо се изпълнява от Джеймс Франко (награден със ‘Златен глобус” за играта си).

Сега, след като излязоха победители от съдебните дела, създателите на “Стая, пълна с лъжици” се надяват да намерят разпространител за филма в лицето на Netflix или някоя друга стрийминг платформа.

На сайта LadyZone.bg може да прочетете повече за забележителния провал “Стаята”: