Италианската актриса Орнела Мути иска да стане руска гражданка и смята руската култура за част от своята, заяви актрисата в интервю пред ТАСС.

"Бих искала да получа гражданство, защото то е част от моята култура, свързана с майка ми. Тя почина тази година и това ще бъде подарък за нея", казва актрисата.

Бабата на Орнела Мути е родена в Санкт Петербург, а след това тя и съпругът ѝ отиват в Естония, където по съветско време е родена майката на Франческа Романа Ривели. Това е истинското име на актрисата, родена в Рим.

"Майка ми не знаеше много добре руски, но си спомням как ми пееше песни на руски: "Баба, баба, баба дойде", спомня си Орнела Мути, която смята, че италианците и руснаците са доста близки.

Снимка: Getty Images

Тази седмица Орнела Мути и дъщеря й Найке предизвикаха полемика преди началото на първата вечер на фестивала в Сан Ремо, след като изразиха подкрепата си за терапевтичното използване на марихуаната в Италия.

На пресконференция преди фестивала Мути каза, че подкрепя терапевтичната употреба на канабис, като допълни, че й е "тъжно", че някои хора смятат, че тя ще "раздава джойнт зад кулисите" на фестивала в Сан Ремо.

Дебатът започна във вторник, когато актрисата публикува снимка в Инстаграм профила си, на която с дъщеря й Найке Ривели носят бижута, чийто дизайн включва листа от марихуана.

Вижте повече за Орнела Мути в Ladyzone.bg.