Около 3 милиона души посрещнаха новата 2020 година на прочутия бразилски плаж Копакабана. Празничната заря продължи 14 минути след полунощ, като за нея бяха изразходвани над 15 000 кг фойерверки, предаде Асошиейтед прес.

Рио де Жанейро по традиция организира едно от най-големите новогодишни празненства в света, с музика, питиета и религиозни ритуали на брега, припомня АП, цитирана от БТА. Много хора се обличат в бяло в традиционен израз на надежда за мир.

Снимка: EPA

Около 2000 полицаи се грижата за безопасността на гостите и властите се похвалиха, че засега няма съобщения за инциденти.

Много хора остават на плажа до сутринта, за да посрещнат изгреба на слънцето и за първи път през новата година да влязат във водите на океана, с надеждата, че ще отмият бедите и лошите спомени от 2019 г. Температурите на ранното лято в Рио обикновено е благосклонно към обичая.

Снимка: EPA

В Сао Пауло на Паулиста Авеню празнуваха около 2 милиона души. Забележителното в това парти бе, че там зарята бе особена - почти всички от използваните почти 3000 кг фойерверки бяха безшумни, за да не безпокоят домашните любимци.