Можеш ли да оцелееш отново през 2020-а? Нова онлайн игра ни връща обратно в най-ужасната година.

„2020 Игра“ е онлайн базирана и може да се играе от всеки през уеб браузър. Отнема около 10 минути, за да преминете през всички предизвикателства на 2020 г.

Снимка: Screenshot 2020 Game

Всичко започва с пожарите в Австралия, където трябва да избягвате пламъците и да спасите една много симпатична коала. Следва, разбира се, появата на коронавируса – от вас се иска да напазарувате тоалетна хартия и провизии, с които да оцелеете през първия локдаун.

Снимка: Screenshot 2020 Game

Минава време, най-накрая излизате от дома си и карантината, но тогава се сблъсквате с работата от вкъщи и безкрайните разговори и работни срещи по „Зуум“. Междувременно коронавирусът продължава да дебне.

Става време за избори – надбягвате се с Джо Байдън и Доналд Тръмп… и Байдън печели, разбира се. Но няма време за отпускане – идват наводненията, които също трябва да преживеете през 2020-а.

Снимка: Screenshot 2020 Game

През есента настъпва втората вълна от коронавирус, но играчът вече има оръжие – ваксина, с която отстрелва малките коронавирусчета, които препречват пътя му.

Всичко приключва щастливо на Нова година с фойерверки… поне така изглежда.

Снимка: Screenshot 2020 Game

„2020 Игра“ е дело на Макс Гаркави, който я създава абсолютно сам в продължение на шест месеца. Всяко отделно ниво е част от събитията през изминалата пандемична година.

Графиката напомня една от най-любимите игри на геймърите от старата школа – „Супер Марио“.

Можете да пробвате играта тук и да разберете дали ще оцелеете отново през 2020 година.