Мик Джагър използва музиката си, за да изрази емоциите на британското общество във времената на нестабилност. „England Lost” (б. а. „Англия загуби”) и “Gotta Get a Grip” (б. а. „Трябва да се стегнем”) са неизбежен отговор на „объркването и раздразнението от времената, в които живеем”, заявява самият Джагър.

74-годишният музикант коментира, че „песните са резултат от безпокойството и неизвестността от променящата се политическа ситуация”.

Британският актьор Люк Еванс участва в музикалното видео на „England Lost”, което е аналогия за ситуацията в страната. Музикантът сравнява положението с това футболни запалянковци да станат свидетели на загубата на техния футболен отбор.

„Това е песен за неизвестността и чувството на несигурност – така вокалистът описва парчето. – Така се чувствах и аз, докато я писах. Разбира се, има голяма доза чувство за хумор, защото не обичам да съм твърде директен и еднозначен, но също така разкрива усещането за уязвимост в положението ни като страна”.

Блус парчето, разчупено в брейкбийт, е визуализирано с видео в стил филм ноар. Люк Еванс играе бизнесмен, който осъзнава, че е преследван. Той бяга през Лондон към покрайнините, където обстановката става все по-странна. Историята завършва в момента, когато бизнесменът е заобграден от група хора от провинцията, които му казват „Стегни се”.

Посланието на „Gotta Get A Grip” е еднозначно и призовава хората да вземат в ръце собствения си живот и да изградят своята съдба.

Тази песен е денс-рок парче, което също носи зловещ привкус.

Действието във видеото се развива в екстравагантен нощен клуб, като в кулминацията си достига до пълен хаос. С тази песен Мик Джагър се изправя срещу всичко – от завистта до ксенофобията.

„Всички си тъпчат джобовете, всеки е на запис – пее музикантът. – Всички новини са фалшиви”.

Музикантът пише песните през април и решава да ги пусне сега, когато са болезнено актуални, вместо да чака да издаде албум.

„Не исках да изчаквам до следващата година, когато тези парчета щяха да изгубят ефекта си и да не означават нищо”.

Вокалистът на „Роулинг Стоунс” обяви скептицизма си за политическата ситуация, а призивът му към слушателите е да намерят начин да се съвземат въпреки обстоятелствата.

„Очевидно имаме много проблеми – откровен е Мик Джагър. – Дали съм политически оптимистичен?... Не”. – категоричен е певецът.