Франсис Макдорманд е безработна жена, която изследва сърцето на Америка и открива себе си, докато живее в своя микробус.

Всичко това виждаме в първия прекрасен трейлър на филма "Номадландия" (Nomadland), който направи зашеметяваща премиера на международния кинофестивал във Венеция миналия септември.

Филмът е режисиран от Клои Жао и трябва да излезе в кината на 19 февруари 2021 г. от киностудиото Searchlight Pictures. 

В първия трейлър на лентата виждаме трудното, но красиво пътешествие на Фърн (в ролята Макдорманд) - една 60-годишна жена, загубила всичко по време на Голямата рецесия.

В търсене на работа и в по-висш смисъл в живота, Ферн решава да прекара следващите 12 месеца от живота си в изследване на Запада в САЩ, живеейки в своя ван.

По време на пътешествието си Фърн се натъква на различни общности от хора - някои, които я приемат такава, каквато е, и други, които се опитват да я върнат към стария "статичен" начин на живот.

"Номадландия", в който участват още Дейвид Стратърн и Питър Спиърс, е базиран на едноименния роман от 2017 г. от Джесика Брудър. 

След дебюта си на филмовия фестивал във Венеция, филмът спечели редица награди, което накара мнозина да смятат, че "Номадландия" и Макдорманд ще бъдат големи претенденти за спечелване на "Оскар"-ите за най-добър филм и най-добра актриса в главна роля. 

63-годишната Макдорманд вече има две награди на Академията - за най-добра актриса за ролята си във "Фарго" (1996) и за "Три билборда извън града" (2017).

Вижте повече за Франсис Макдорманд и "Номадландия" в Ladyzone.bg.