Носителят на наградата „Оскар” Никълъс Кейдж най-вероятно ще се превъплъти в образа на… Никълъс Кейдж.

Актьорът е във финални преговори с „Лайънсгейт” за лентата „Непоносимата тежест на големия талант” (The Unbearable Weight of Massive Talent), пише „Холивуд рипортър”.

В състезанието за правата на филма се включиха HBO „Max” и „Парамаунт”. Сценарият и режисурата са на Том Гормикан, който си партнира с Кевин Итън.

Според информацията Кейдж ще играе въображаема роля на себе си в т.нар „мета” история. В описанието на сценария пише, че героят му се опитва да се сдобие с роля в нов филм на Куентин Тарантино, като в същото време е в обтегнати семейни отношения с дъщеря си.

Сблъсквайки се с реалността и липсата на качествени филми и статут на филмова звезда, героят е принуден да присъства на рожден ден на мексикански милиардер, който е фен на работата му.

Снимка: Getty Images

За целта Кейдж получава 1 млн. долара.

Впоследствие се оказва, че мексиканецът е наркобос, който е отвлякъл дъщерята на кандидат за президент на Мексико.

ЦРУ вербува Кейдж, за да събере информация около милиардера. Сюжетът се заплита още повече, когато мексиканецът води дъщерята и бившата съпруга на героя, за да се помирят. А когато животът им е в опасност - Кейдж влиза в ролята на живота си.

В рамките на продукцията, Никълъс Кейдж ще препрати към най-големите си роли във филмите „Да напуснеш Лас Вегас”, „Лице назаем”, „Да изчезнеш за 60 секунди” и други.

Ако актьорът подпише договор за ролята, това ще е първият му филм от 2011 г. насам, годен за голямата сцена. Преди 8 г. Кейдж беше в ролята на Призрачния ездач, по адаптация на „Марвъл”.