Авиокомпанията „Емирейтс“ надмина себе си с нова по рода си реклама. В нея виждаме стюардеса, която се намира на върха на най-високата сграда в света. И ако това не е достатъчно впечатляващо – зад нея прелита един от най-големите самолети в света „Еърбъс А380“.

Впечатляващата реклама е заснета като продължение на кампанията им.

„Емирейтс“ за втори път заснемат подобни кадри. Първата им реклама със стюардеса на върха на „Бурдж Калифа“ в Дубай стана изключително популярна в социалните мрежи. С втория си клип обаче „Емирейтс“ надминават себе си, пишат потребителите в социалните мрежи.

Впечатляващите кадри са заснети за два дни през октомври 2021 г. и са част от рекламната кампания за експото в Дубай.

Огромният самолет е направил 11 кръгчета около върха на „Бурдж Калифа“ на височина едва 822 метра.

Това не е първата каскада с огромния А380. Самолетът има капацитет да превозва до 853 пътници едновременно и е най-големият масово произвеждан летателен апарат в историята. Разработването му е струвало на „Еърбъс“ 25 милиарда, но поддръжката се оказала скъпа, поради което производството е спряно.

„Емирейтс“ притежава общо 115 такива самолета, като последният произведен А380 също е техен. Въздушното шоу в Дубай през 2019 г. започна именно с този самолет, който лети във военна формация с 26 военни летателни апарата.