Най-възрастният участник в шоуто на лед „Парад на шампионите“, е на над 50 години. Това разкри творческият директор и режисьор Иля Авербух. Той гостува в предаването „120 минути“ по bTV заедно с Албена Денкова.

В понеделник шоуто ще събере в столичната зала „Арена Армеец“ олимпийски и световни шампиони по фигурно пързаляне. В него ще участват Албена Денкова и Максим Ставийски, Алексей Ягудин, Татяна Навка и Роман Костомаров, Татяна Тотмянина и Максим Маринин и още много шампиони.

Не мисля, че има горна граница за участие. Може би ще ми се разсърди, че го издавам, но най-възрастният участник в шоуто е на над 50 години. Ако видите триковете му обаче, никога няма да повярвате, каза Авербух.

Снимка: bTV

Той призна, че макар фигуристите да могат да продължат изявите си след края на спортната си кариера, „да се изпита онова вълнение, което присъства в спорта, е невъзможно“. В спорта обаче не можеш да си позволиш грешки, а в шоуто може да покажеш много повече неща.

Авербух каза още, че 11-годишният му син няма да е фигурист. „Това беше решение, което взехме веднага – каза той. – Много спортисти не биха и искали децата им да минават по този тежък път“.

Снимка: bTV

Денкова също призна, че засега нейният син няма да става фигурист. Той е на пет години и „засега само тича по леда, нищо друго не прави. Доста е спортен, плува, играе футбол, тича по леда, но нищо по-сериозно. Мисля, че момчетата имат този проблем – да се развиват по-късно от момичетата“, каза тя. За разлика от сина ѝ, племенничката ѝ вече се представя на различни състезания, а е пет и половина години.

Вижте целия разговор във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!