За първи път в България ще могат да бъдат видени най-големите научни открития. Световноизвестната изложба „Изживей науката” пристига в София на 13 юли в The Mall.

Експозицията позволява на хора от всички възрасти да се потопят във фантастичния свят на науката, като сами влязат в ролята на учени. Това се случва благодарение на над 25 атракциона, даващи им възможност да преживеят на живо едни от най-великите научни открития на нашето време.

Изложбата е разработена в сътрудничество с екип от учени, физици, геолози и астрономи. Посетителите ще имат възможността не само да се забавляват с атрактивните интерактивни машини, но и да се запознават с теорията на точните науки, явления и природни катаклизми по лесен и достъпен начин.

Разположена на близо 1000 кв.м площ, „Изживей науката” ще отведе посетителите на едно вълнуващо пътешествие в света на природните феномени. Ще покаже на посетителите колко бързо реагират нашите мозъци, ще ги запознае с това как да накарат музикален инструмент да зазвучи без струни. Как да взаимодействат с електрическа светлина само с движения на ръцете и как сами да създадат електричество.

По-смелите ще могат да предизвикат своето равновесие, да изпитат своята памет, да преживеят симулация на земетресение, да бъдат за малко невидими като в приказките и още много други.

Изложбата ще остане в България до 30 септември от 10:00 до 22:00 ч. на ниво -2 в търговския център. Билетите са на цена от 10 лв. за лица между 3 и 17 години и 12 лв. за възрастни.