Ferrari 250 GTO, произведено през 60-те години на миналия век, стана най-скъпата кола в света, след като беше продадено на търг за 28,2 млн. евро. Тя детронира автомобил Bugatti от 1936 г., който преди две години беше продаден за 25 млн. евро.

Върху алуминиевата каросерия на спортния автомобил е изящно гравиран на ръка номерът 3505, тъй като той бил предназначен за състезание. От тази серия коли Ферари са създадени само 39 единици, от които до днес са оцелели десетина. Шестата кола, излязла от завода на италианската марка, е купена от пилота от Формула 1 Стърлинг Мос, за да участва в ралито 24 часа на Льо Ман през 1962 г.

Колата била боядисана в ябълково зелено, оригиналния цвят на отбора на британския пилот, който така и не успял да я кара, тъй като претърпял катастрофа няколко дни преди френското състезание. Цветът на колата е запазен и до днес.

От 1962 до 2000 г. автомобилът е имал осем собственици. Последният е холандецът Ерик Хеерема, който платил близо седем милиона евро. Предишният, японецът Йошихо Мацуда, купил колата малко преди това за същата сума.
Моделът 250 GTO на италианската автомобилна марка е най-скъпият и през февруари т. г. друга кола от същия модел смени собственика си срещу сумата от 20,4 млн. евро.