Страховитата експлозия в Бейрут на 4 август остави стотици домове сринати. Много от жителите на града вече нямат дом къде да се приберат, но популярно видео в социалните мрежи се превърна в лъч на надеждата. На него 79-годишната Мей Абуд Мелки изпълнява красиво пиано соло в отломките на дома си.

Клипът е публикуван от внучката на жената Мей-Лий Мелки. По думите й възрастните й баба и дядо не били у дома когато се случила експлозията. В противен случай можели да бъдат сериозно ранени и дори по-лошо.

По-късно възрастната двойка се върнала в дома си, в който живеят вече 60 години и го открили в руини. На място се включили доброволци, които да им помогнат с разчистването на отломките.

Една от малкото вещи, които останали непокътнати от взрива било пианото. Инструментът бил подарък от бащата на Мей за сватбения й ден.

Когато видяла, че инструментът е изцяло здрав, възрастната жена спокойно седнала пред пианото и засвирила.

„Тя преодоля болката, опитвайки се да има няколко момента на спокойствие. Да я видя как се обляга на своята вяра и на Бог беше нещо, което исках да покажа на всички жители на Бейрут и затова направих видеото“, разказва внучката й пред Си Ен Ен.

Клипът е публикуван в социалните мрежи и вече е събрал над 32 хиляди споделяния и 22 хил. харесвания.