Музиката и историята на великия Боб Марли се завърнаха на сцената. Този път обаче на едно по-нестандартно място - театър "Уест енд" в Лондон.

Снимка: bTV

Мюзикълът Get Up, Stand Up!, кръстен на един от най-големите хитове на реге-легендата от 70-те години на XX век, проследява живота на Марли от гетото на Кингстън, Ямайка до световната сцена.

"Почти всички са чували музиката на Боб, но малко от тях знаят каква е неговата история – точно това искаме да им разкажем тук на сцената", обяснява актьорът Аринз Кийн.

Ролята на Марли е поверена на Аринз Кийн, а подготовката му е била дълга. Гледайки архивни кадри, той изучава всяко движение на певеца месеци наред.

Снимка: bTV

Аринз дори за миг не се поколебава да се възползва от шанса да изиграе един от своите идоли.

"Беше наистина магично, когато сложих перуката. Няма нищо, което може да бъде сравнено с изпълнението на живо. Няма да видите това никъде другаде", казва още той.

Мюзикълът се фокусира най-вече върху необикновена личност и история на певеца.

"Това не е просто биографичен спектакъл, който показва само някакви важни моменти в кариерата му. Опитваме се да покажем душевността на този човек – към какво се е стремял през целия си живот, какви избори е направил. Именно неговите каузи и това, за което се е борил го превръщат в легендата, която е", добавя режисьорът Клинт Дайер.

Снимка: bTV

Това обаче съвсем не означава, че от сцената не звучат най-големите хитове в историята на реге жанра като Jammin', No Woman No Cry и, разбира се, Get Up Stand Up.

"Постарахме се качеството на музиката да е точно такова, каквото очакват феновете. Мисля, че ще ви пренесем в една друга вселена", завършва режисьорът.