Музикалните филми “Бохемска рапсодия” и “Роди се звезда” получиха най-много номинации за наградата “Златен глобус”. Тазгодишните фаворити бяха обявени вчера, като наградите са добър ориентир и за Оскарите.

Певицата Лейди Гага е номинирана за най-добра актриса заради ролята си в “Роди се звезда”. За същия филм е номиниран и Брадли Купър, както за най-добра мъжка роля, така и за режисура. Лентата е номинирана и за най-добра песен.

“Бохемска рапсодия” също получи номинация за най-добър филм в категория драма. Рами Малек, който се превъплъти в образа на Фреди Меркюри ще се бори за статуетката за най-добра мъжка роля в драматичен филм.

Британската актриса Клер Фой получи третата си номинация за “Златен глобус”, този път за най-добра поддържаща роля, за ролята й в лентата “Първия човек”. Там тя играе съпругата на Нийл Армстонг.

Младият актьор Тимъти Шаламе отново е номиниран, този път в категорията за най-добра поддържаща мъжка роля за филма “Красиво момче”.

В телевизионните категории британецът Ричард Мадън получи номинация за сериала “Бодигардът”. Именно заради ролята му там се смята, че Мадън ще бъде следващият Джеймс Бонд.

Саша Барон Коен пък е номинилан за най-добър актьор в комедия за авторското му сатирично предаване “Кой е Америка?”, в което критикува американското общество.

“Златните глобуси” са първите големи кино награди за 2019 г. Дали номинациите ще се припокрият с тези за Оскарите – предстои да разберем.

Тук можете да видите пълен списък с номинираните.