Пентагонът потвърди, че притежава кадри на истинско НЛО, които са заснети от военните през 2019 г. Обектът на една от предоставените снимки наподябва летяща чиния, сведения за този тип летателни апарати съществуват още от Средновековието.

Често разказите за тях са, че развиват изключително високи скорости и са способни да променят своята траектория бързо и хаотично. Те обаче не са потвърдени научно, но вече можем да говорим за легетимен източник.

Снимка: bTV

На автентичните разсекретени кадри на Пентагона се виждат обекти, които или наподобяват най-разпространения модел, или по-скоро имат триъгълна форма. Близо две години след появата на кадри показващи неидентифицирани летящи обекти, заснети от военните сили на САЩ, Пентагонът потвърди, че видеата и снимките са напълно автентични.

Снимка: bTV

Все пак тече разследване какво може да представляват тези предмети. Първото нещо, което идва на ум е, дали не е самолет на чужда държава, или разузнавателен дрон.

„Скоростта, която не може да се обясни е единствената брънка, за която можем да се захванем, ако трябва да изключим всички останали предположения“, обясни д-р Светослав Александров, основател на „Космос БГ“.

Създаденият през август миналата година екип за изследване на НЛО вече проучва материалите, а американските разузнавателни служби са инструктирани да предадат незасекретените доклади на Конгреса през юни.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!