Десетки лепенки и графити с един и същи надпис се появиха в центъра на София. Оказва се, че ги има по цял свят, а авторът им е неизвестен.

Ако минавате по централните софийски улици ще забележите стикери с надпис BNE. Масово хората нямат идея каква е целта им. Столичани обаче не смятат, че надписите загрозяват града.

Снимка: btvnovinite.bg


Освен в София, стикерите  може да бъдат видени и в други  по-големи градове на страната, както и по улиците на десетки други държави в цял свят.

Снимка: btvnovinite.bg

Зад създаването им стои артист, с неизвестна самоличност. Той оставя вече 15 години своите следи. Каузата му – достъп на всички до чиста и безопасна питейна вода.

„Ако вървиш по улицата, видиш го и гугълнеш, можеш да разбереш за какво става въпрос и вече не е само проява на вандализъм, а е подкрепено с доза смисъл”, коментира Ралица Каменова от Sofia Graffiti tour.

Снимка: btvnovinite.bg


Ясен Гешев и екипът му са автори на някои от най-големите графити проекти у нас. За него оставянето на послания по този начин е голяма отговорност към хората и каузата.„Трябва да бъде много ясно осъзнато и да е на правилното място, по правилния начин, с правилното послание, за да получи уважението на хората”, допълни Гешев.