22-годишният Хенри търси с брат си Уил съкровища в двора им в Минеаполис, когато детекторът му за метал засича предмет – стъклена бутилка със сгънат лист хартия вътре. Оказва се бележка от брат му, който го кани да му стане кум.

Първоначално Хенри решава, че е шега. След това разгъва листа и прочита на глас: „Съгласен ли си да бъдеш мой кум на сватбата? С любов, Уил.“

В момента, в който вижда бележката, лицето на Хенри светва и той прегръща силно брат си, казвайки многократно „да“.

Хенри е роден със синдром на Даун, но голямото му семейство му помага много. За Хенри, брат му е един от най-добрите му приятели и двамата си споделят всичко.

„Мисля, че бях един от първите, ако не и първият, който можеше да разбира Хенри и да комуникира с него. Ние имаме специална връзка, още откакто се роди. Имаме опит заедно 22 години, гордея се с него и съм най-големият му фен.“ споделя брат му Уил.

Елементът на изненада наистина успява да го разчувства.

„Винаги съм знаел, че брат ми трябва да ми бъде кум, но исках да го държа на тръни. После ми хрумна тази идея и всичко стана перфектно. Много му хареса“, разказва младоженецът.

Видеото с историята на двамата братя и писмото в бутилка има хиляди гледания в интернет.

„Споделихме го само със семейството и приятелите си, не очаквахме да стане толкова популярно, но определено сме щастливи, че го направихме, защото моментът беше много специален за нас“, споделят те.