Художничка изрисува безвъзмездно стените на неврохирургията в болница "Свети Иван Рилски".

Причината – преди два месеца лекарите там спасяват детето и.

Снимка: bTV

"Утре ще се върна в болницата, но този път няма да държа болно дете в ръцете си, а ще нося бои и четки. Няма да бъркам лекарства, а ще забърквам бои. Няма да се тревожа, а ще създавам радост." Така Поли Троянова решава да се отблагодари на лекарите, извършили животоспасяваща мозъчна операция на детето й. 

„Гледайки тези голи стени, си мислих колко ще бъде хубаво да има нещо красиво, нещо, което да отвлича вниманието, да внесе позитивна атмосфера“, казва Поли Троянова.

Лекарите приемат детето й в разгара на пандемията, а операцията продължава 6 часа.

Снимка: bTV

„За нашия екип най-голямото удовлетворение е да видим, че въпреки техническите предизвикателства, интервенцията е минала, както трябва“, споделя доц. Красимир Минкин.

„Това е изключително мила инициатива и майката в желанието си по някакъв начин да изрази благодарността си за справянето с такова тежко заболяване е решила да ни дари този емоционален подарък“, каза доц. д-р Васил Каракостов.

Освен красиво изрисуваната пациентска стая, благодарната майка организира и доставката на завивки и възглавници за леглата на неврохирургията в болницата.

Всичко това Поли прави с доброволците от Проект "За доброто" .

Снимка: bTV

„Чакаме сега да пристигнат и едни педиатрични, специални легла от Франция. Поръчали сме 10 броя, 3 от тях отиват към Свети Иван Рилски, другите 7 отиват към педиатрията. Даваш нещо на другия и това дава смисъл“, казва Поли.

А в следващите дни Полина ще изрисува стените на още една стая - тази, в която е лежала със сина си.