Херцогинята на Съсекс Меган Маркъл гостува като редактор на септемврийския брой на британското издание на списание "Вог". Броят е посветен тематично на "силите за промяна".

Той ще бъде пуснат в продажба на 2 август и ще представи влиятелни личности, обединени от безстрашието им в преодоляването на бариери. Ще включва и разговор на Меган Маркъл с бившата първа дама на САЩ Мишел Обама.

На корицата са 15 жени, сред които премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардърн, актрисите Джейн Фонда, Джамила Джамил и Джема Чан, моделът Адуоа Абоа и екоактивистка Грета Тунберг.

Меган Маркъл, която роди първото си дете през месец май, е работила седем месеца с главния редактор на британското издание на "Вог" Едуард Енинфул.

37-годишната бивша актриса заяви, че се е стремила да фокусира вниманието върху "стойностите, каузите и влиятелните хора в днешния свят".

На корицата на септемврийския брой са също писателката Чимаманда Нгози Адичи, балерината Франческа Хейуърд, моделът Адут Акеч, боксьорката Рамла Али, актрисата и защитничка на женските права Салма Хайек.