Носителят на "Оскар" Матю Макконъхи може да стане поредната знаменитост от шоубизнеса, която се впуска в политиката.

Звездата от филми като "Клубът на купувачите от Далас" и "Вълшебният Майк" не отхвърля идеята за това, става ясно от разговор с радиоводещия Хю Хюит в интервю, публикувано онлайн в сряда, съобщава "Ройтерс".

На въпрос дали ще се кандидатира за губернатор на Тексас, или друга политическа позиция, актьорът каза, че не е решил, но не го изключва. 

51-годишният Макконъхи е роден и израснал в Тексас, преди да се премести в Лос Анджелис и да изгрее като холивудска звезда - предимно в романтични комедии.

"Искам да кажа, че това не зависи от мен. Повече зависи от хората, отколкото от мен", казва Макконъхи.

"Нека го кажем така. Вижте, политиката ми се струва съсипана работа в момента. И когато политиката предефинира целта си, бих могъл да бъда доста много по-заинтересован", допълва той.

В интервюто той описва своята политическа философия така - "зад личните ценности, за да възстановим социалните договори помежду си като американци".

Но засега не изглежда, че актьорът е взел категорично решение да замени актьорството с политика.

"Все още се съмнявам какво можеш да направиш в политиката и не знам дали политиката е моят начин да постигна това, за което може би съм най-добре подготвен", казва актьорът.

Впоследствие Матю Макконъхи изясни ситуацията около потенциалните си политически амбиции, като гостува в късното шоу на Стивън Колбърт в сряда вечерта, съобщава списание "Пийпъл".

Относно въпроса дали обмисля да се кандидатира за губернатор на родния си щат Тексас, 51-годишният актьор каза: "В момента нямам намерение да правя това - както казах, това ще зависи от много други хора".

"В момента - не", допълва той. "Не разбирам политиката. Политиката изглежда счупен бизнес. Политиката трябва да предефинира целта си."

Вижте повече за Матю Макконъхи в Ladyzone.bg.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!