Песните за любовта не са чужди на музиката - всъщност любовта май е сред основните й теми. Но кои са реалните събития и личности, вдъхновили едни от най-известните любовни песни в историята? Разказват от Ladyzone.bg в поредица от истории в темата "Неочаквано предложение".

Марша Хънт е една от тях. Името на класиката Brown Sugar на "Ролинг Стоунс" през годините е предизвиквала различни интерпретации, като съществуват две, от които музикалните експерти направо повдигат вежди от учудване - препратките към търговията с роби и употребата на хероин… Защото истината за вдъхновението зад песента първоначално се крие в тогавашната любовница на Мик Джагър - американската певица, актриса, писателка и модел Марша Хънт.

Мик Джагър и Марша Хънт имат кратка и тайна връзка, която всъщност се оказва достатъчно дълго, за да се сдобият с дъщеричка - Карис Джагър.

И изобщо не е чудно, че Хънт вдъхновява Джагър за една толкова емблематична песен, каквато е Brown Sugar - в крайна сметка Марша е лицето на оригиналния лондонски плакат на мюзикъл "Коса", който се превръща в иконичен за 70-те години на миналия век.

Това обаче не пречи на други да твърдят, че именно те са вдъхновението зад песента. Какъвто е случаят на певицата Клаудия Ленеар, която заявява по Радио 4 на Би Би Си, че "Brown Sugar" всъщност е написана за нея, защото по това време тя излизала с Джагър… Това обаче не пречи на Хънт здраво да държи на версията, че песента най-вероятно е написана за нея.

Всъщност Brown Sugar предизвика противоречиви коментари в обществото, когато излиза за първи път, именно защото обсъжда тема за междурасовите взаимоотношения. 

Но коя в Марша Хънт - жената в живота на Мик Джагър, вдъхновила го за песента? Вижте повече в Ladyzone.bg.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!