Марк Уолбърг е едно от големите имена в Холивуд. Той е участвал в изключително успешни филми с някои от най-популярните актьори, има две номинации за “Оскар” и самият той продуцира филми и сериали, които се радват на голям успех.

Актьорът живее в имение за 8 милиона долара и се радва на огромна популярност, която изглежда ще продължи да се увеличава през следващите години. Но Уолбърг, който днес навършва 49 години, има причини да се срамува от миналото си.

През 2006 г. той призна: “Има много неща в миналото ми, за които съжалявам и продължавам да плащам за грешките си.

Снимка: Getty Images

Още на 13 години младежът се пристрастява към кокаинаи напуска училище. Между 15-ата и 20-ата си година участва в няколко нападения на расова основа. При едно от нападенията ослепява мъж от виетнамски произход и е осъден на две години затвор за опит за убийство, но излежава само 45 дни от присъдата си.

През 2014 г. Уолбърг подава молба досието му да се изчисти. Актьорът се среща с виетнамеца, когото е ослепил като по-млад. Не е ясно какво са се споразумели, но през 2016 г. жертвата публично заявява, че прощава на Уолбърг.

Молбата му за помилване обаче не е удовлетворена, след като предизвиква вълна от негативни реакции. С думите “Расистът винаги ще си остане расист” към недоволните се включва и човек, който е бил тормозен заради расата си от Уолбърг и приятелите му.

Снимка: Getty Images

Той се срамува от това, което е правил, но също так смята, че има право да се гордее за начина, по който се е развил животът му: “Гордея се с това, че направих правилното нещо и промених живота си. Без значение дали ще имам успехи в Холивуд и музиката или ще работя като строителен работник знам, че винаги ще правя правилното нещо. Затова не мисля, че трябва да съдим хората по това какво са правили или откъде идват. Вярвам, че всеки трябва да има право на втори шанс.

На сайта LadyZone.bg. може да прочетете още за актьора Марк Уолбърг и грешките, които е допуснал като млад: