Американският актьор Марк Хамил, познат на публиката като Люк Скайуокър от култовата сага “Междузвездни войни”, заяви пред журналисти, че се надява повече да не влиза в тази роля.

Видеоклипът беше публикуван в “Туитър” страницата на “Асошиейтед прес”. По време на интервюто Хамил издава и малко от тайните за предстоящия “Епизод IX: Възходът на Скайуокър”.

“В последния филм получих края, който трябваше. Фактът, че по някакъв начин съм ангажиран в предстоящата лента е част от митологията на “Междузвездни войни” и това, че мога да се върна като дух”, коментира Хамил, подсмихвайки се на камерата.

Марк Хамил, който е част от оригиналния актьорски състав на сагата, неведнъж е заявявал, че не е доволен от филмите за “Междузвездни войни”, продуцирани от “Дисни”. В интервю той коментира един от големите проблеми, които е имал с режисьора Райън Джонсън по време на снимките на новите епизоди от сагата.

“Казах на Райън, че джедаите никога не се предават. Дори Люк да е имал някакви проблеми, той по-скоро би си взел година-две почивка. Ако пък е направил грешка, ще се опита да я поправи. Това беше едно от фундаменталните ни неразбирателства, но тази история вече не е моя, а на някой друг”, коментира Хамил.

Той продължава коментира още, че Люк Скайуокър от новите филми не е същият герой, който той е изиграл в миналото.