Този петък киносалоните ще се превърнат в копия на „Хилядолетния сокол“ и ще ни отведат „в една далечна галактика“. Историята на семейство Скайуокър, която Джордж Лукас започна да ни разказва преди повече от 40 години, ще завърши с „Епизод 9: Възходът на Скайуокър“.

Проблемът, с който всеки фен на поредицата се сблъсква в един момент, е да реши в какъв ред да ги изгледа и дали да гледа всички. Всъщност проблемът е толкова голям, че почитателите на междузвездната поредица са създали 7 начина, по които може да се изгледат всички филми. Ето кои са те:

Вариант 1 – Редът, в който са излизали по кината

Ред: Епизод 4, Епизод 5, Епизод 6, Епизод 1, Епизод 2, Епизод 3, Епизод 7, „Соло“, Епизод 8, „Rogue One“.

Защо бихте ги гледали така: Това е начинът, който препоръчвам на онези от вас, които ще гледат филмите за пръв път. Така ще се запознаете с историята по начина, по който са я открили повечето от нас. Вероятно знаете, че първо излизат епизодите, които разказват за падането на Империята (4-6), а след това започва новата поредица, която разказва за възхода ѝ и за появата на Дарт Вейдър (1-3). И макар че историята няма да върви последователно, няма да изпуснете нищо важно. Всъщност дори по-лесно ще забележите препратките между отделните филми.

Снимка: Getty Images

Вариант 2 – Хронологичен ред

Ред: Епизод 1, Епизод 2, Епизод 3, „Соло“, „Rogue One“, Епизод 4, Епизод 5, Епизод 6, Епизод 7, Епизод 8

Останалите 5 варианта може да прочетете на сайта LadyZone.bg: