Кино звездата от „Сам вкъщи“ Маколи Кълкин коментира обвиненията в сексуален тормоз срещу покойния крал на поп музиката Майкъл Джексън.

Като дете, Кълкин е един от любимците на Майкъл Джексън. И до ден днешен актьорът го счита за един от най-добрите си приятели. Кълкин дори е кръстник на дъщерята на краля на попа – Парис.

Обвиненията срещу Майкъл Джексън набраха нова сила, след като през 2019 г. документалният филм „Напускайки Невърленд“ се превърна в хит за една нощ. В него двама мъже разказват за сексуалния тормоз, който са изживели като деца, когато са били приятели с Майкъл Джексън. Семейството на певеца отрича всички обвинения.

В интервю за „Ескуайър“ Кълкин коментира обвиненията. „Ще започна с това, и е истина: Той никога не ми е посягал, никога не съм виждал да прави нещо нередно“, казва той.

„В настоящия момент нямам причина да крия каквото и да било. Той си отиде“, допълва Кълкин.

По думите му настоящата ситуация в обществото в Съединените щати би предразположа потенциална жертва да сподели историята си.

„Няма да кажа, че е модерно или нещо подобно, но сега е точният момент да говориш за такива неща. Ако имах какво да кажа по темата – щях. Но не. Никога не съм виждал нещо нередно. Майкъл никога не е правил нещо нередно“, казва Кълкин.

В интервюто актьорът разкрива също, че се е явил на прослушване за „Имало едно време… в Холивуд“ на Куентин Тарантино, но „било катастрофално“. „Аз нямаше да се наема за ролята. И без това съм ужасен на прослушвания, а това беше първото ми такова от осем години насам“, казва Кълкин.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!