Съдът на Малави даде разрешение на Мадона да осинови още две деца, предаде Ройтерс. Така броят на децата от бедната южноафриканска страна, за които певицата ще полага майчински грижи, става общо четири.

Децата са близначки на четири години, Естър и Стела. Те са от същото сиропиталище, от което е взет осиновеният син на певицата Дейвид Банда през 2006 г.

Предишните осиновявания на Мадона предизвикаха гнева на някои местни жители, които обвиниха правителството, че позволява на поп звездата да заобикаля законите, забраняващи чуждестранни граждани да осиновяват деца.

Според говорителката на съда Мленга Мвула, певицата е присъствала заедно със своите адвокати на обявяването на съдебното решение. "До една година тя трябва да ни предостави доклад за домашните условия, който съдът й поиска", добави говорителката.

Мадона, която е на 58 години, вече осинови от Малави Дейвид Банда през 2006 г. и Мърси Джеймс през 2009 г. Освен това от предишни връзки тя има дъщеря Лурдес и син Роко.

В края на януари певицата отхвърли слуховете, че ще осинови още две деца, като каза, че посещението й в Малави е било с благотворителна цел.