Lord of the Dance: Dangerous Games ще гостува отново в София на 21 юни 2019 г. в зала 1 на НДК. Шоуто в момента е на турне в САЩ, следват дати в Канада, преди догодина да се завърне в Европа и да вдъхнови публиката с невероятното съчетание на танци с музика, преплетени през традициите и съвремието.

Тази класическа приказка е пресъздадена на сцената от талантливи танцьори. Огромен плосък екран, специални ефекти при осветлението, танцуващи роботи и акробати от световна величина допълват ефекта от Lord of the Dance: Dangerous Games.  

Премиерата в Лондон е преди повече от две десетилетия, а през 2014 г. гениалният танцьор и режисьор на спектакъла – Майкъл Флетли, преработи шоуто, за да го превърне в още по-атрактивно от оригиналното представление. Резултатът е триумф по сцените из целия свят – Уест Енд, Бродуей, САЩ, Канада, Ирландия, Германия, Южна Африка, Австралия, Нова Зеландия и Мексико. Музиката е композирана от Джерърд Фейхи, а премиерата през 2014 година ознаменува 20 години от превръщането на Флетли в световна сензация.

Lord of the Dance е концептуализиран и поставен на сцена от Флетли за осем седмици. Неговата грация и атлетизъм му носят десетки победи и рекорд в книгата на Гинес – за най-скоростно потропване (tapping speed). 

Флетли е първият американец, победил на Световния шампионат за танци и най-младият мъж в историята, удостоен от Роналд Рейгън с членство в Дружеството за национално наследство. Получил е признание от Американската национална фондация по изкуствата за един от най-великите изпълнители на страната си. През 1991 година Националното географско дружество го обявява за живо съкровище.

Lord of the Dance държи рекорд по посещаемост на легендарния стадион „Уембли" с 21 продадени спектакъла, макар че в Южна Африка трупата чупи всички рекорди по бързина на изчерпване на билетите за шоуто.

През 2001 г., при гостуването си в София, трупата му прави безпрецедентните пет спектакъла в пет поредни дни през май. Самият Майкъл Флетли идва за първи път у нас през 2015 г.