Актьорът Лиъм Нийсън увери, че не е расист, след възникналата полемика заради негово изявление, че след като негова приятелка била изнасилена, искал да убие чернокож, предаде Франс прес.  

"Никога не бях изпитвал нужда да се освободя от задръжките си", заяви 66-годишният актьор в предаването "Добро утро Америка" на телевизия Ей Би Си. 

Нийсън предизвика полемика, заявявайки в интервю за в. "Индипендънт", че искал да убие "чернокожо копеле", след като научил, че негова приятелка била изнасилена от чернокож.

"Не съм расист", каза актьорът пред телевизия Ей Би Си. "Ако тя ми бе казала, че нейният насилник е ирландец, шотландец, англичанин или литовец, щях да изпитам същото. Изнасилването бе преди 40 години. Обикалях с палка в ръка квартали на чернокожи, надявайки се да бъда нападнат", допълни той.

Нийсън призна, че навремето направил 4-5 подобни обиколки. Той бе интервюиран, докато промотираше филма "Студено отмъщение", в който героят му търси възмездие за убийството на сина си. Лиъм нарече реакцията си "ужасна" и обясни, че за него това било урок за "първичната необходимост" от отмъщение.

(БТА)