Актьорът Леонардо ди Каприо навършва 46 години днес. 

През 1997 г. корабът „Титаник“ потъна на големия екран, но не и в боксофис класациите. Филмът на Джеймс Камерън се превърна в истински феномен и в най-успешния филм до този момент с приходи от над два милиарда долара.

И заедно с успеха на филма младият актьор Леонардо ди Каприо също набра огромна популярност. Но за Ди Каприо „Титаник“ не беше нито първият, нито последният екранен успех. 

За пръв път Леонардо ди Каприо се появява на телевизионните екрани когато е едва 5-годишен. Истинската му кариера в телевизията обаче започва 10 години по-късно.

Между 1989 г. и 1991 г. актьорът се снима в множество отделни епизоди в сериали и най-вече в сериала „Родители“. 1991 г. бележи първата му роля на голям екран - в хорър филма „Критърсите“.

През 1993 г. излиза филмът „Защо тъгува Гилбърт Грейп“, в който 19-годишният Леонардо си партнира с 29-годишният Джони Деп.

Филмът получава много добри отзиви от критиците, а Леонардо ди Каприо е номиниран за наградата „Оскар“. Той не я печели, но кариерата му му предлага още доста шансове да я получи.

Снимка: Getty Images

Лаонардо ди Каприо е номиниран за „Оскар“ през 2005 г. за филма „Авиаторът“, през 2007 г. за „Кървав диамант“ и два пъти през 2014 г. за „Вълкът от Уолстрийт“ (като актьор и като продуцент). Налага му се да чака чак до 2016 г., за да получи наградата (за „Завръщането“). И сега започва чакането за неминуемия му втори „Оскар“ – вече получи номинация през 2020 г. за „Имало едно време в Холивуд“.

За всеки филм, за който Ди Каприо получава номинация за „Оскар“, има поне още един, за който заслужава, но Академията го пропуска. Той се е снимал в хитовете „Плажът“, „Хвани ме ако можеш“, „От другата страна“, „Злокобен остров“, „Генезис“, „Джанго“ и „Великият Гетсби“.

Още за забележителната кариера на Леонардо ди Каприо и за личния му живот може да прочетете на сайта LadyZone.bg:

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!