Световно известният режисьор Кристофър Нолан ще снима следващия си филм със заглавие “Тенет” в Естония. Продукцията ще бъде и най-скъпата му до момента, като бюджетът й надминава “Интерстелър” и “Инсепшън”.

Филмите на Нолан винаги са били обвити в мистерия. Единственото, което се знае за “Тенет” е, че ще бъде огромна продукция и ще струва около 225 млн. долара. Част от лентата ще бъде заснета именно в Естония. Местният финансов министър Мартин Хелме ще предостави около 5,6 млн. долара на продукцията, която се очаква да развие местната икономика.

“Естония ще спечели много от тази продукция. От една страна това ще донесе много работни места, както и доста пари от данъци”, коментира Хелме.

Рекордният бюджет надминава останалите продукции на Нолан. За “Черния рицaр”, “Интерстелър” и “Инсепшън” са изхарчени между 150 и 180 млн. долара. Военната драма “Дюнкерк” струваше около 100 млн. долара.

Повечето филмови студиа не биха отпуснали подобен колосален бюджет за която и да е продукция, но филмите на Нолан са се доказали като големи блокбъстъри и възвръщаемостта е гарантирана.

Очаква се “Тенет” да направи своя дебют на големия екран на 17 юли 2020 г.