Темата за оттеглянето на принц Хари и Меган Маркъл от задълженията им като част от британското кралско семейство все още е номер едно не само във Великобритания, но и в целия свят. Те обаче не са единствените, които са предприели тази стъпка. При малко по-различни обстоятелства преди това същото са направили още петима членове на британското кралско семейство. От крал Едуард VIII до принцеса Даяна – вижте историите им и причините да напуснат най-известната кралска династия.

Едуард VIII

Пра-прачичото на Хари, бившият крал Едуард VIII, абдикира през декември 1936 година, за да се ожени за Уолис Симпсън. Той среща за първи път Симпсън през 1931 г., когато тя все още е омъжена за втория си съпруг Ърнест. Двамата започват връзка. След като правителството, кралският двор и църквата отказват да приемат два пъти разведената вече Уолис за кралица, Едуард абдикира като крал и неговият брат – херцогът на Йорк, се възкачва на трона като крал Джордж VI.

Едуард станал херцог на Уиндзор и през 1937 г., докато е в изгнание във Франция, се жени на Симпсън, но никой от кралското семейство не отива на сватбата. Уолис става херцогиня на Уиндзор, но е лишена от обръщението Нейно кралско височество.

Целия материал вижте в Ladyzone.bg