Компанията за специални ефекти на Джордж Лукас – Industrial Light and Magic, нае анонимен блогър за служител, след като успя да ги засрами онлайн за недостатъчно убедителните специални ефекти в сериала „Мандалориан“, пишат световните медии.

„Шамоок“, както е познат в „Ютуб“, прави „дийпфейк“ варианти на ключови филми в киното, в които специалните ефекти не са достатъчно добри. „Дийпфейк“ технологията използва реални снимки на хора, за да създаде тяхно убедително дигитално копие. В това отношение тя е по-прецизна от компютърната анимация, тъй като може да наподобява човешката мимика по-точно.

След последната серия на сериала „Мандалориан“, който е продукция на „Дисни“, феновете на Междузвездни войни останаха разочаровани от специалните ефекти, с които е подмладен Марк Хамил, изиграл Люк Скайуокър.

И тук се появява „Шамоок“, който пуска своя подобрена версия на специалните ефекти, която видимо е по-добра от оригинала. Клипът му е гледан над 270 хиляди пъти в „Ютуб“ и много фенове са категорични – неговата версия е значително по-добра.

В блог публикация „Шамоок“ разкри, че след този клип бил поканен от Industrial Light and Magic да се присъедини към екипа им като „Старши артист – лицева анимация“.

По-късно от компанията на Джордж Лукас потвърдиха за Би Би Си, че наистина блогърът е бил нает при тях. „Постоянно се оглеждаме за талантливи артисти“, коментира от ILM.

„Ютуб“ каналът на „Шамоок“ изобилства с различни видеоклипове, много от тях посветени на Междузвездни войни. В един от тях блогърът „поправя“ анимираната принцеса Лея в края на лентата Rogue One.

В друг Алек Гинес, който първи изигра Оби Уан Кеноби е заменен от Юън Макгрегър, който играе същата роля, но в новите филми за Междузвездни войни.

Друг впечатляващ клип е посветен на новата екранизация на „Лудият Макс“. В нея главната роля се изпълнява от Том Харди, но „Шамоок“ показва как би изглеждала лентата ако Мел Гибсън отново изиграе ролята на Макс както в оригиналния филм.