Само за две седмици дебютното парче „Кекс“ на Папи Ханс е гледано над милион пъти. Песента, в която се пее, че „всичко е точно“, направи истински фурор още в деня на премиерата си. В социалните мрежи моментално се образуваха два лагера – хората или я обикват, или я отричат. Безразлични няма.

В ролята на Папи Ханс влиза писателят и креативен директор в голяма рекламна компания Константин Трендафилов. А музиката прави отговорният за едни от най-големите хитове през последните години Искрен Тончев – Искрата.

Снимка: bTV

Запознава ги друга хитова певица и приятелка на Константин – Дарина Йотова – Дара.

П. Г: Константине, ти кога за последно прави кекс?
К.Т.: Никога не съм правил кекс. Девствен съм откъм направата на кекс.

Снимка: bTV

П.Г: А твоята приятелка Дара правила ли ти е кекс?
К.Т.: Не, тя е едно от момичетата, които са се канили да направят за мен (или за Папи Ханс). Но така и още не, за което получава доста критика от мен.

П.Г: Как се запознахте?
К.Т.: Покрай Дарка. Дарина Йотова. Тя ни запозна, след като аз се запознах с нея. Той ми каза, че му трябва човек да му удари едно рамо с текстовете, аз му орговорих: „Охо, аз те търся от доста време... и не мина и седмица, събрахме се и е хубаво, че не го оставихме само на ниво приказка.

П.Г.: Добре, теб хората те познават като сравнително умен, писател, работиш в една от най-големите рекламни компании, имаш две книги зад гърба си – никой не би очаквал, че може да направиш нещо такова...
К.Т.: Така е, с доста хора се изтрихме от „Фейсбук“ след този проект. Но това за мен няма никакво значение. Аз съм аз. Аз съм Константин Трендафилов – дали ще се подпиша с Папи Ханс, или не, дали хората ще изберат да ме уважават за това, което съм направил в литературата, или ще изберат да се погнусят, за това, че не са разбрали тази шега, защото това е хумористичен проект, на който аз се забавлявам, това за мен няма значение.

П.Г.: Твоето семейство как реагира? Майка ти и баща ти?
К.Т.: Странно, но направихме парчето и не мислехме да го пускаме, докато не го пуснах на майка ми и баща ми, които се изкефиха страшно много. Тук говорим за професор Трендафилов и майка ми, която е поетеса и писателка. Те, като го чуха, може би защото са расли по времето на диското, казаха: „Ау, това е страшен хит!“ Така че цялото това парче излезе, защото послушах съвета на нашите.

За Искрата това е първото парче завой от музиката, която прави. Изпълнителят играе основна роля в голяма част от хитовете на Павел и Венци Венц, Михаела Филева, Дара и за първи път участва в създаването на хумористична песен.

Снимка: bTV

К.Т.: Беше абсолютно предизвикателство. Това, което и той каза – че цялото парче е в диско звучене, а на мен това ми беше първия опит да направя диско песен, като същевременно има и по-модерни елементи. Не сме планирали да го реализираме и да излиза на бял свят. В един момент усетихме, че е твърде забавно и ще е още по-забавно да видим каква ще е ответната реакция. Досега това, което съм видял аз, е, че повечето хора се забавляват искрено.

П.Г.: Твоите родители как реагираха?
- Моите родители не бяха особено очаровани в началото, въпреки че се посмяха и те. Според мен няма нищо цинично и вулгарно в това парче.

К.Т.: За мен това показва глада на България към нещо, което да не се взима толкова на сериозно, нещо хумористично. Едно време имаше „Ти-ри-ри-рам“ на Мариус Куркински – върховно парче, Румънеца и Енчев доминираха ефира. В последно време тенденцията е да държиш фейс, да бъдеш сериозен, лошо момче, да си в поза. Папи Ханс също е поза. Но той е хумористична поза.

П.Г.: Ти ще преследваш ли и музикална кариера, освен всичко останало?
К.Т.: Аз имам една кариера и тя е в рекламата, но това, че имам страст към музиката, няма да ме спре да пускам парчета. Определено хората могат да очакват и че ще изкарам сериозни парчета от тук насетне.