Москва се нарежда на седмо място сред европейските столици по отношение на наличието на хотели от най-висока категория и е сред първите 20 в световния класация по този показател, съобщава РИА Новости.

Международни експерти са анализирали потребителските заявки за хотели и са определили най-популярните дестинации за пътуване.

В списъка на световните столици, които предизвикват най-голям интерес сред туристите, Москва се нарежда на 31-во и съответно на 19-о място сред най-желаните градове в Европа. Във водещата тройка са Лондон, Париж и Амстердам, пише БГНЕС.

В същото време средната цена на нощувка в хотел в Москва е 71 евро, което позволява на града да заеме златната среда в списъка с 50-те най-достъпни за туристите столици в света.

Столицата на Монако, Бахамските острови и Сейшелските острови, Израел и остров Мавриций станаха най-скъпите за гостите. Те трябва да платят за нощувка от 196 до 379 евро.

Най-евтиното място за престой са хотелите в столиците на Лаос, Казахстан, Камбоджа, Турция и Индонезия. Нощувка в местен хотел ще ви струва средно от 34 до 50 евро.

Една нощ в 5-звезден московски хотел може да бъде струва средно 131 евро. Най-скъпо в Европа ще струва подобна ваканция в Осло, Копенхаген, Париж и Берн - средно от 283 до 340 евро на ден. Монако води – една нощувка в местен 5-звезден хотел възлиза средно над 566 евро.

Евтино настаняване с повишен комфорт е възможно в столиците на Турция, Малайзия, Венецуела, Тунис и Индия, като цената е варира от 70 до 105 евро.