Проучване на сайта за родители „Бейбисентър“ разкрива най-популярните бебешки имена за 2020 г., пише в. "Дейли стар", цитиран от БТА.

Допитването показва, че най-популярните момичешки имена са София, Оливия и Амелия, а момчешките - Мохамед, Ноа и Оливър.

Оказва се, че родителите често черпят вдъхновение за избора на име за потомците си от телевизионни шоу програми. Сред най-популярните имена за момченца е Конъл - на един от централните персонажи в сериала "Нормални хора". Подобен е случаят с Арабела от "Мога да те унищожа" и Дейвид от "Шитс Крийк".

Снимка: btvnovinite.bg

Герои от видеоигри и реалния живот също вдъхновяват родителите в избора на име за бебе. Такъв е примерът с футболиста Маркъс Рашфорд и столетника капитан Том, които със забележителната си благотворителна дейност по време на пандемията се превърнаха в герои на Великобритания.

След смъртта на чернокожия Джордж Флойд, който стана жертва на полицейско насилие в САЩ, името Джордж намира място в Топ 10 тази година, след като миналата година отбеляза спад в популярността си.

Снимка: btvnovinite.bg

Топ 20 на най-популярните за 2020 г. имена за момичета е: Оливия, София, Амелия, Лили, Айла, Ава, Мия, Ария, Фрея, Исабела, Ела, Айви, Грейс, Роузи, Попи, Иви, Шарлот и Хана.

Топ 20 на най-популярните момчешки имена за 2020 г. е: Мохамед, Ноа, Оливър, Артър, Лео, Фреди, Джордж, Тио, Чарли, Джак, Хари, Оскар, Итън, Арчи, Финли, Джошуа, Джейкъб, Томас и Айзък.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!