Връчваните от Американската звукозаписната академия статуетки "Грами" са сред най-желаните трофеи от всеки музикант. 63-тата церемония по раздаването им ще се проведе на 14 март тази година и ще отличи най-добрите.

Изпълнителката с най-много номинации е Бионсе (девет), следват я имена като Дуа Липа и Тейлър Суифт, които имат по шест номинации, както и Джъстин Бийбър, Били Айлиш и Мегън Ди Сталиън с по четири.

Много музиканти обаче твърдят, че статуетките нямат никакво значение, а най-важната награда за тях е любовта на публиката. Разглеждайки списъка с имената на тези, които никога не са печелили „Грами“, сме склонни да им повярваме. 

Ники Минаж

Ники Минаж е номинирана десет пъти за награда „Грами“ в периода от 2010 до 2015г., но не е печелила нито веднъж.

Дженифър Лопес

Певицата е номинирана в категорията „Най-добър денс запис“ за песента си ‘Waiting for Tonight’ през 2000 г.

Година по-късно получава номинация в същата категория за ‘Let’s Get Loud’, но отново не печели наградата. Макар и това да са единствените номинации в нейната кариера, Джей Ло продължава да бъде чест гост на церемонията през годините.

Queen

Британската рок група "Куйн" и Фреди Меркюри изцяло промениха музикалната индустрия и макар че са получавали множество статуетки за приноса си в музикалния свят през годините, нямат нито една награда „Грами“, въпреки четирите им номинации.

Кои са другите световноизвестни музиканти, които не са получили наградата четете в материала на Ladyzone.bg