Необичайна политика на технологичната компания „Епъл“ може да развали историята на всеки един криминален филм и трилър. Причината – гигантът не желае неговите телефони да бъдат използвани от злодеи на големия екран.

Новината дойде от режисьора на „Междузвездни войни“ и „Вади ножовете“ Райън Джонсън, който в интервю сподели за необичайното желание.

„Епъл“ разрешават техни телефони да бъдат използвани в киното, но – и това е от ключово значение за всяка криминална мистерия – могат да бъдат използвани само от добрите герои. Злодеите не могат да държат iPhone в кадър“, казва Райън Джонсън в интервю пред „Венити феър“.

По думите му разкриването на тази информация може да му навлече гнева на стотици режисьори по цял свят. „Всеки режисьор, който има таен злодей във филма си иска да ме убие сега“, казва Джонсън на шега.

От години циркулират редица слухове, че „Епъл“ упражнява строг контрол върху показването на техни продукти в кино и телевизионни продукции. Според изискванията на компанията „продуктите трябва да бъдат използвани само в най-добрата им светлина“.

От компанията все още не са коментирали твърденията на Райън Джонсън. Това разкритие, обаче, може да развали удоволствието от всяка една кино мистерия, ако сте по-наблюдателни.