Носителят на две награди “Оскар” Кевин Спейси пусна видео, в което заяви, че напълно разбира през какво минават хората, които останаха без работа заради строгите мерки срещу коронавируса. Звездата от “Обичайните заподозрени” също загуби работата си преди около три години, макар и по съвсем други причини.

“Животът ми напълно се промени през есента на 2017 г.”, припомни той. “Работата ми, много от взаимоотношенията ми и позицията ми в киноиндустрията рухнаха в рамките на броени часове.”

Снимка: Getty Images

Това се случи след като актьорът беше обвинен в сексуален тормоз от няколко мъже. Тогава той се извини за поведението си, ако е наскърбил някого и призна, че е хомосексуалист, но отрече да е използвал връзките си и позициите си в Холивуд, за да принуждава някого да прави секс с него.

Малко по малко отношението към Кевин Спейси се променя и Холивуд започва да осъзнава, че се е лишил от един от най-добрите актьори на базата на обвинения без почти никакво покритие. Той все още няма нов филм от 2018 г. насам, но е въпрос на време това да се случи. Именно заради този ужасен момент от живота си, актьорът може да съчувства на хората, които са останали без работа:

“В този момент ми се струва, че мога напълно да разбера какво е целият ти свят изведнъж да спре. Ние се намираме в една и съща ситуация, макар и по много различни причини. Струва ми се, че някои от нещата, през които преминаваме, са същите. Разбирам какво е да ти кажат, че не можеш да се върнеш на работа или че може да я загубиш. Това е ситуация, над която нямаш никакъв контрол.”

На сайта LadyZone.bg може да прочетете още от изказването на Кевин Спейси: