Знаменитостите не са имунизирани срещу травми и белези. Много от звездите в музикалната и кино сфера имат отличителни белези, които ги правят уникални и лесно запомнящи се.

Ето и какви истории се крият зад тях.

Снимка: imdb.com

Томи Фланаган

Актьорът Томи Фланаган е израснал в Глазгоу, Шотландия, и има един от най-разпознаваемите лицеви белези в Холивуд. Той е познат най-добре от ролята си в хитовия сериал „Синове на анархията“.

Този белег се нарича „Глазгоуска усмивка“. Една вечер Фланаган се прибирал от бар в родния си град, когато го нападнала група от хора, за да го оберат. Той отвърнал на ударите, но бързо бил свален на земята, а лицето му било срязано от ухо до ухо за урок.

Снимка: Getty Images

Джейсън Момоа

Една от най-чаровните черти на мачото Джейсън Момоа е белегът, който минава през лявата му вежда.

Момоа получава този белег през 2008 г., когато в бар в Холивуд го напада непознат мъж. Мъжът го ударил през лицето със счупена чаша и го порязал.

Актьорът получил 140 шева, а нападателят бил осъден на пет години затвор.

Снимка: Getty Images

Шон Бийн

Актьорът Шон Бийн, за който онлайн има куп шеги, че героите му винаги умират в киното, има голям белег през челото си.

Той го получава по време на снимките на филма „Патриотични игри“. Тогава Харисън Форд го удря с кука за лодка през лицето.

В интервюта Бийн казва, че белегът направил външния му вид по-мъжествен, като това много помогнало за ролите му след „Патриотични игри“.

Снимка: Getty Images

Певецът Сийл

В музикалния свят певецът Сийл винаги е бил обект на слухове заради лицевите си белези. Част от легендите са за ритуални белези и дори измъчване, но нито една от тях не е вярна.

Всъщност като дете Сийл страдал от кожна форма на лупус, която причинява възпаления по кожата, лезии и белези.

Киану Рийвс

Киану Рийвс има голям белег през средата на стомаха си, който получил след удар с мотоциклет. След катастрофата актьорът бил в болница в продължение на седмица с няколко счупени ребра.

В интервюта той разказва, че имал чувството, че това е краят. „Това е голям урок за мен. Сега знам, че ако не искам да умра, не трябва да карам мотор по този начин“, казва Рийвс.

Снимка: Getty Images

Харисън Форд

Добре познатият ветеран в киното Харисън Форд има белег под долната си устна.

През 1964 г. Форд се преместил в Лос Анджелис, за да преследва кариерата на актьор. Един ден карал кола и се сетил, че не е сложил предпазния си колан. Докато се опитва да го закачи, Форд се удря в уличен стълб.

От удара той забива лице във волана на автомобила.

Белегът на Харисън Форд е включван и в негови роли – в „Индиана Джоунс и последният кръстоносен поход“ историята в началото показва как младият Индиана се удря без да иска с камшик през лицето и по този начин получава белега си.

Снимка: Getty Images

Хоакин Финикс

Актьорът и носител на „Оскар“ Хоакин Финикс има едно от най-разпознаваемите лица в киното и една от причините е белегът над горната му устна. Макар никога да не е потвърждавано официално, белегът на Финикс по всяка вероятност е лека форма на заешка устна.

В интервюта Финикс е споделял, че според него този белег е „Божи акт“. „Когато майка ми е била бременна с мен, един ден е усетила силна болка в корема си и аз съм се родил с белег на устната“, казва той.