Песните за любовта не са чужди на музиката - всъщност любовта май е сред основните й теми. Но кои са реалните събития и личности, вдъхновили едни от най-известните любовни песни в историята? За това разказват от Ladyzone.bg в поредица от истории в темата "Неочаквано предложение".

Даян Уорън може да не ви е особено познато име, когато става дума за любовни песни, но именно тя е отговорна за написването на едни от най-великите любовни песни в историята на музиката. 

С парчета като "If I Could Turn Back Time" на Шер, "Because You Loved Me" на Селин Дион и "How Do I Live" на Лиан Раймс, Даян Уорън изгражда истинска музикална империя с изключително емоционалната музика, която създава. И все пак Уорън твърди, че никога не е била влюбена.

Уорън казва пред списание "Мари Клер", че макар да не е планирала да се омъжва и въпреки че никога не е изпитвала истинска любов, това никога не й пречило да създава страстна музика и иконични песни.

Tака се ражда сърцераздирателната балада "I Don’t Wanna Miss a Thing" на "Аеросмит", която технически е за... Барбара Стрейзънд. Това се случва, след като Уорън вижда интервю с Джеймс Бролин, в което той говори за новата си любов - Стрейзънд.

Вижте как продължава историята на емблематичната песен в Ladyzone.bg.