Чудите се къде да заведете половинката за 14 февруари? Ако празникът ви свари в Япония, то обърнете внимание на менюто на местен бар.
Гвоздеят в десертите на ресторант „Дуранбар” на 12 февруари бяха гигантски водни буболечки, внос от Тайван. Заведението ги поднася с бита сметана, в торта и в коктейл.
Според някои клиенти всъщност е доста вкусно, а сблъсъкът с животинките им е помогнал дори да преодолеят страха си от тях.
На цена от 7 до 9 долара (1000 йени) може да опитате коктейл с буболечка, карамелизиран червей и червена боровинка.
Въпреки че насекомите са част от кухнята на много райони в Япония, те не се консумират често. Според ООН обаче прибавянето им към менюто ни е евтин и екологичен източник на протеини.