Пиенето на чай поне три пъти седмично е свързано с по-дълъг и здрав живот, показват резултатите от ново проучване.

"Редовната консумация на чай е свързана с по-малък риск от сърдечно-съдови заболявания и преждевременна смърт поради каквото и да е причина", заявява ръководителят на изследването д-р Синян Уанг от Китайска академия на медицинските науки в Пекин.

Резултатите от изследването, обхванало повече от 100 хил. участници, сочат, че редовните консуматори на чай на 50 години ще развият коронарна болест на сърцето и инсулт 1,41 години по-късно и ще живеят 1,26 години по-дълго от тези, които никога или рядко пият чай.

Снимка: Unsplash/Stacy Barnes

Зеленият чай е свързан с най-нисък риск от сърдечно заболяване и инсулт, фатална сърдечна болест, инсулт и преждевременна смърт поради каквото и да е причина.

Вижте повече на какво се дължат защитните свойства на чая в Ladyzone.bg