Изкуственият интелект на “Гугъл” вече може да превежда речта ви на друг език като запазва вашия глас, пише “Текнолоджи ривю”.

Новата система, която е кръстена “Транзлатотрон”, се състои от три компонента, които проследяват аудио спектограмата на говорещия. Първият компонент директно превежда гласа, използвайки същите звуци, на друг език. Вторият променя спектограмата в аудио вълна, която може да бъде слушана. Третият компонент наслагва оригиналните гласови характеристики на говорещия върху финалния превод.

От “Гугъл” представиха запис на няколко прости изречения. На записите можете да чуете, че преводът направен с “Транзлатотрон” запазва оригиналния глас на говорещия, но той вече говори на английски език.

Можете да чуете записите във видеото:

Не само по този начин се запазва гласът на говорещия, а на теория това би трябвало да намали грешките при превод, които се получават в момента. Новите функции на изкуствения интелект също така запазват паузите в изречението.

За момента “Транзлатотрон” се разработва и не е пуснат за масова употреба. Програмистите са пробвали с превод единствено от испански на английски.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!